Designed by Accent Design Group, this private residence is situated on the coastal beach town of Jiyeh, Lebanon, south from Beirut. Creating depth through four individual layers that function separately, the overall composition of the concrete house creates transitions between the public and private spaces of the project.

Sloping topography of the site lent itself to the creation of cantilevered platforms over rectangular boxes. The landscape was manipulated to embrace the villa, offering privacy from the neighboring buildings, and allowing access to the cantilevering terrace.

A thick, porous, U-shaped wall wraps around the land opening the view towards the sea. The facade of the building that looks onto the sea is completely transparent, while the side facades only provide glimpses of the exterior through perforations in the walls that recall traditional architecture in hot climates.