Villa Mörtnäs is a four-bedroom family home built into a granite rock face in a Stockholm neighborhood. Designed by London and Bangkok-based Fourfoursixsix the unique concrete dwelling was recently profiled on the Dezeen website.

According to Dezeen, the choice to use aerated concrete was a deliberate one.

In a break away from this traditional style – and in a bid to complete the build before the harsh winter weather closed in – the architects constructed the block from aerated concrete, a lightweight material that offers good insulation.

They then finished it in a pastel grey render. This muted colouring tones with the snowy landscape during the colder months.

The home also features an open-plan living area and bathroom featuring an eye-catching concrete sink.

Check out additional photos and Read More