Concrete Parking

McCarthy Building Companies completed construction of a new $11.5 million design/build parking structure at Soka University in Aliso Viejo, Calif.

The new four-level structure at Soka University has been lowered into the slope of the hillside to minimize its height so that it does not rise higher than the adjacent street.

The new $11.5 million design/build parking structure at Soka University features post-tensioned, cast-in-place concrete and was built into the slope of a hillside to minimize its height.

The entrance to the elevators lobbies at each level of the new Soka University Parking Structure are complemented by natural stone tiles.

McCarthy Building Companies constructed a 700-foot-long, 30-foot-tall sculpted architectural finished retaining wall with structural shotcrete and soil nail along three sides of the Soka University Parking Structure project site.

The top level of the new four-story parking structure at Soka University in Aliso Viejo, Calif. is at the same elevation of the adjacent street.

Built on an existing parking lot between the main entrance to the campus and the university’s tennis courts, the new 214,983-square-foot Soka University Parking Structure features 677 parking spaces.

The elevator tower in the new Soka University Parking Structure features Italian travertine stone bands around the tower and windows.

Designed in harmony with the existing campus, the façade of the new Soka Univeristy parking structure features painted plaster, architectural shapes along three sides and Italian travertine stone bands around the elevator tower and windows.

Close X