Take a look through this slideshow to see second-place winners in the ASCC’s Decorative Concrete Council Awards program. Project details are listed below.

Wallis Annenberg Center for the Performing Arts by Trademark Concrete Systems, Anaheim, Calif. For this restoration of the 1933 Beverly Hills Post Office with the addition of a 500-seat theater, Trademark installed 34,000 square feet of pedestrian and vehicular paving and 1,100 linear feet of cast-in-place steps. Concrete for the steps included Beverly Hills beige integral color, seeded with feldspar. More than 16,700 linear feet of saw cuts were made to provide a linear hardscape design.

Ennis House Pool Deck by Shaw & Sons Concrete Contractors, Costa Mesa, Calif. For the pool deck at this Frank Lloyd Wright-designed home built in 1924, Shaw & Sons matched the original precast textile blocks with a poured-in-place Lithocrete mix. The 16x16 grid was recreated with 1-inch trapezoidal reveals.

Wellington Residence by Triple J Concrete Pumping, Loxahatchee, Fla. The owners wanted durability, strength, style, and grace, and the judges felt they got it with this installation of shake-on-color, skin-stamped and with contrasting release. More than 800 3x3-foot squares were cast with grass in between to create this beautiful entry.

Architect’s Dream by Salzano Custom Concrete, Centreville, Va. For this new pool deck installed at the home of a commercial architect, the main site challenges were access and slope. Approximately 1,400 square feet of stamped pool deck was built using Brickform products and an Ashlar pattern to achieve the desired color palette and realize the owner’s dream. The judges noted the extremely consistent execution.

Godsey Residence exterior, by Concrete Mystique Engraving, Nashville, Tenn. The concrete work included two rear decks that were given a wrought-iron-like design over an engraved tile pattern; two skirts at the driveway entrance that received a large Ashlar pattern; and a turnaround space in front of the garage, also with the wrought iron design. All designs were drawn, cut, and stained by hand.

Sea World by T.B. Penick & Sons, San Diego, Calif. A wave, with four touching pools underneath, greets visitors as they enter the park. Quarry stone makes up the land and sand, with waves of Lithocrete glass signaling the shoreline and ocean. Plants from the site were imprinted into the Quarry Stone. All of the work to create this new front entrance, which commemorates Sea World’s 50th anniversary, was done while the park was open for business.

Michele’s Concrete Cave by C.J. Salzano, Centreville, Va. This basement renovation project was designed to create a woman-cave. The floor was resurfaced with a stenciled, hand-colored, polymer overlay. Vertical stamping was used to give the walls a cave-like appearance of ledge stone facing combined with brick and timber accents. Other features include a vertically stamped saloon window, a chalk art representation of a turtle cavern, and a faux trap door.

Union Station Hotel by Sundek of Nashville, Old Hickory, Tenn. When placing an overlay at the hotel’s front entrance, the biggest concern was how to accomplish this with the hotel in operation. To do that, the contractor divided the job into two sections so one door was always accessible. The custom color application was saved for last so as not to have any shade difference between the two sections.

San Lorenzo-Fashion Island by Mark Beamish Waterproofing, Anaheim, Calif. For this 1100-square-foot, ½-inch overlayment, the owner wanted a beachy vibe to complement the merchandise. The contractor worked over existing concrete using Raeco gray, ground with 50 resin to a salt and pepper aggregate exposure. Judges felt the floor would keep the customers shopping.

Queens Art Museum by J & A Concrete Corp., Bohemia, N.Y. This expansion involves the half of the New York City Building originally constructed to house the 1939 World’s Fair skating rink. In this new sunken gallery, concrete was selected to enhance the artistic theme of the structure and contents. The design called for a polished, colored floor. A high dosage of synthetic fiber reinforcement was used to achieve a crack-free surface.

Wolf Garage by Dream Krete of Mid Atlantic Floor Care, Richmond, Va. The contractor was asked to polish a 5,000-square-foot concrete floor for a personal classic car museum. Two days into the process the owner was less than pleased, but the project manager tried to explain the tedious polishing process and promised he would change his mind. Viewing the finished floor, the owner said “I’m sorry I doubted you – this is amazing!” The judges agreed.

Great Lakes Crossing Outlets by T.B. Penick & Sons, San Diego, Calif. In refurbishing the floor at this Michigan mall, intricate multi-colored shapes required shop drawings and a numbering system to ensure the stain matched the design intent. As an added complication, all the work had to be done while the stores were open.

Boulder Crest Wounded Warriors Retreat by Sundek of Washington, Chantilly, Va. The goal was a warm, durable, easy-clean surface with a modern feel. Sundek installed a paper-thin concrete overlay incorporating a scored design and integral color. Finishing with SunAcid Buckskin and walnut stains followed by a clear-coat epoxy produced a floor that judges felt genuinely met that goal.

“On Fire with Old World Charm,” a residential installation by Deco Illusions, Roanoke, Ind. The owners wanted a fireplace that looked like hand-carved stone from Europe. The contractor designed a piece with corbelled columns and a large but graceful mantel, with curves that echo details of existing furniture.

Private residence by Barton Malow, Southfield, Mich. This project required an intensive mock-up process. The contractor selected plywood formwork and self-consolidating concrete. Finished plywood surfaces were back-screwed to the form system to create a smooth surface. All plywood seams were sealed and splined together to ensure surface alignment and prevent movement during placing of the SCC.

Parking garage by Morley Builders/Morley Construction Co., Santa Monica, Calif. A bold, cascading, cantilevered cast-in-place concrete stair was to be placed along the building façade. The stair and decks were built simultaneously, with the stair supported off a tapered garage beam that extended from inside the garage.

Monte Fuego by Concrete Contractors Interstate, Poway, Calif. The ICON panels used to create these retaining wall were infused with decorative elements to make them a functioning art piece (and to earn awards in two categories). The system produced walls that are environmentally friendly as well as aesthetically pleasing.