This project was a major renovation of Clive's Classic Lounge and the public washrooms at the Chateau Victoria Hotel & Suites in Victoria, British Columbia. The lounge and restrooms were gutted, but the owners wished to preserve the existing travertine limestone floors. They asked Liquid Stone Studios, Ladysmith, British Columbia, to create countertops that tied in with the floors.

After a site visit, two color samples were made, and one was immediately accepted by the owners. The timeframe for the renovations was tight, so work began the next day.

The project included a 22-foot-long bar top with a 4-inch drop-down edge, two accompanying wrap-around standing bars, and two curved public bathroom countertops with 3-inch drop-down aprons and undermount sinks. The technique that complemented the floors the best was a two-tone hand-packed concrete. Reverse molds were made and an integrally-colored, dry, sandy concrete mix was hand-packed into them. Voids were intentionally left, and they were later slurried in with a complementary color. The countertops were diamond ground to 400 grit and sealed with a reactive lithium sealer from Innovative Concrete Technologies.

A team of three people completed the project in just under four weeks. The general contractor for the project was Rob Evans of Character Builders, Victoria.