The increasing energy needs in Waikiki, Hawaii, recently required building a new electrical substation for a residential and business area. It was preferable to locate it as close a possible to where the power would be used. To locate it within the area itself, however, seemed sure to raise substantial objections from people in adjoining properties. Nevertheless, it proved possible to build the substation to house all necessary equipment, visually enhance adjacent properties, minimize noise, build at a reasonable price, and create a structure with low projected maintenance costs. All of this was accomplished by enclosing the equipment in a four-sided open roofed site-precast concrete structure designed to complement and expose the electrical components. The design succeeded in transforming a traditionally unattractive necessity into a visual asset for the neighborhood. The open-top design and the wall panels of different heights permit variety in the appearance of electrical components as seen from different perspectives. These components are colorfully painted so that for people looking down from the lanais of their Hawaiian apartments they appear to be color sculpture within a parklike setting of planters and trellises. To eye level viewers on the other hand the structure is more like a sculptural hanging garden. One of the most important aspects of the design is its economy. The granting of approval to build on the unusually small site provided a significant cost saving in congested Waikiki. The open top design eliminated the need for the much higher walls and expensive roof that would have been needed to clear electrical equipment. Site precasting of many concrete components kept costs surprisingly low while providing an elegant, custom-crafted appearance.